Monday, 13 April 2009

About time to get angry


Jeg har ikke vært spesielt opptatt av konflikten på Sri Lanka. Men jeg er som altid lidenskapelig opptatt av menneskers rett til å demonstrere. Jeg vil igjen påpeke at voldelige demonstrasjoner er nødvendig, riktig og viktig. Ingenting skjer når mennesker holder hender, skriver brev og deler ut blomster. Jeg vil igjen påpeke at det demokratiet du lever i, ble født gjennom revolusjon og vold. Jeg blir svært beveget når jeg ser styrken og motet til de tamilske demonstrantene. Jeg støtter deres voldelige kamp fult ut. On a not so bright note så kan vi nå lese i de store avisene sine nettdebatter at tamilene er blitt de nye muslimene. "Send de hjem". Mens noen få fortvilet prøver å påpeke at tamilene er den etniske gruppen i Norge som har høyest sysselsettingsprosent. Faktisk høyere enn etnisk norske. Det hjelper ikke. Tamiler har nå fått førsteplassen på "forbanna pakk som ødelegger norske verdier" Om ikke annet er dette en velsignet pause for arabere og somaliere i Norge. Jeg venter i spenning til jeg kan lese at Norge blir "snikhindufisert". "Jævla hinduer som..eh....er for vold og kaos og sånt...eh"

Mitt råd til muslimer, jøder, afrikanere og polakker: Nyt det så lenge dere kan. Men husk å trå varsomt. Et feilsteg og det er deres etniske gruppe som igjen får skylden for alt som er galt i Norge. Hold pusten.

4 comments:

 1. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 2. Det er en vanlig mening blandt flere at er man ikke etnisk nosk skal man ikke kunne benyte seg av de samme demokratiske lover som etniske nordmenn. Retten til å demonstrere feks. Det er skammelig at de ikke ser den logiske bristen i sine egne holdninger.

  Når det gjelder vold ser jeg på det som svært vikitg og svært riktig. Det er metoder man må ta i bruk når regjeringer og regimer _ikke_ bryr seg om at øyner følger med. Det er korrekt at metodene du nevner også nytter, men at vold gjør mere skade enn nytte er jeg ikke enig i. Man må bryte lover for å oppnå rettigheter i mange tilfeller.

  ReplyDelete
 3. Merk deg at jeg skriver "i slike tilfeller". Jeg mener at tamilene ikke vant noe på ramponeringen, men tvert imot risikerte å miste støtte blant folk. De hadde allerede fått politikernes og medias oppmerksomhet og fått satt fokus på problemet. At en håndfull politikere i Norge ikke klarer å få gjennomført det verdenssamfunnet heller ikke maktet, vitner heller om at kravene var preget av ungdommens naive overmot. Når det nå ble innført en midlertidig våpenhvile i Sri Lanka, er det neppe på grunn av norske tamilers lille ramponering av den srilankiske ambassaden, men heller et resultat av stadig press fra andre land kombinert med et ekstra fokus på situasjonen i landet etter at tamiler i mange land har demonstrert (stort sett fredelig) de siste ukene.

  Men det er klart at væpnede reaksjoner har sin plass. Ser vi f.eks. på vår egen historie, er det klart at motstandsrørsla ikke ville vært noe uten våpen.

  ReplyDelete
 4. Norge var svært engasjerte i fredsprosessen tidligere, så ble det veldig stille. Det er nok dette tamilene reagerer på. At tamilene mistet støtte blant folk er ikke noen overraskelse og de har nok ikke brukt dagesvis på demonstrasjoner for å vinne en popularitetskonkuranse (for å sette ting litt på spissen). Etnisk norske liker ikke at noen lager bråk, men mindre resultatet ganger dem selv. Jeg er en av de "pøblene" som "uten politisk motivasjon" laget bråk under Gazademoen. Man må være forsiktig med å skjære alle over en kam og tilegne mennesker intensjoner. Jeg ser raseri, frustrasjon, oppgitthet og stor smerte i tamilenes voldelige demo. Og i den store helheten vitner deres aksjoner om nettopp deres emosjoner. Så får samfunnet ta så mye avstand de bare orker.

  ReplyDelete