Friday, 8 May 2009

The karma of killing

I dag kan vi lese om Steven Dale Green som voldtok en 14 år gammel irakisk jente før han drepte henne og hennes famile:http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article3065269.ece
Dette er bare nok en sak i den lange rekken av saker der amerikanske soldater går amok.
Jeg vil skrive litt om forskjellige årsaker til hvorfor dette skjer, og det er mange årsaker.
I USA er det frivillig militærtjeneste,det vil si at kun de som ønsker seg inn .
Det i seg selv er positivt da vi unngår situasjonen slik den er i Norge der mange blir tvunget til å bruke et år av livet sitt på å lære å drepe mot sin vilje, og risikerer fengsel for totalnekt.
Men situasjonen er ikke så enkel i statene. Det har vært en stigende kurve av fattige og arbeidsløse som verver seg. Militæret oppsøker faktisk fattige områder og verver aktivt med garantier for god lønn, og en fremtid. Mange verver seg fordi de ikke har noen andre muligheter, ikke fordi de ønsker å delta i krig, eller fordi de er patrioter. Reslutatet av dette er blandt annet at mange fattige og arbeidsledige blir utsatt for groteske traumer, og om de overlever så returnerer mange av de til hjemlandet med en gavepakke i form av psykisk sykdom, mere arbeidsledighet, mere fattigdom, økt kriminalitet og flere drap.

Kort sagt: de sender desperate mennesker ut i krig, lærer de å å håndtere våpen, lærer de å drepe, sender de hjem men lærer de ingenting om å leve med det de har sett og gjort. Desperate mennesker med våpenkunnskap og posttraumatisk stress er en gavepakke til et folk allerede preget av forfall. I kjølvannet av den økonomiske krisen i USA ser man nå en sterk økning av mennesker som verver seg, også en økning av folk som har dimmet som verver seg på ny. De får ikke jobb, de har ikke økonomi til å klare seg og lønnen er svært god i militæret, for ikke å glemme bonusen de får om de verver seg på $40.000 (som nå blir redusert pga den økonomiske krisen, og fordi folk verver seg i større grad) Listen på hvem som blir godkjent er kjent for å ligge høyt, men denne har også blitt senket pga behov for soldater. Det fører til at kravene til psykisk og fysisk helse blir lavere og mennsker som ikke burde være soldater, dessverre blir det og konsekvensene er nettopp massedrap og voldtekt av sivilie. Krig en ekstrem påkjenning for selv trente soldater med god mental helse. Når man slipper løs unge, og fra før ustabile mennesker i ekstreme situasjoner, ber man om trøbbel. En vietnam veteran sa at kan husker kun det første drapet. Man husker øynene, redselen, blodet. Etter det, er det lettere og neste rutine. Å lære å drepe er vanskelig for mennesker, vi er ikke programert til å drepe uten store vansker, men denne mentale grensen blir flyttet når man man gjentatte ganger tar liv. Virkeligheten viskes ut. Å leve med drapene man har begått er en helt annen sak. Svært mange får alvorlige psykiske problemer resten av livet, og alle løftene fra lederene i hjemlandet lar vente på seg. America vil få et enormt problem når dette virkelig treffer hjemlandet i full styrke.
Når patriotismen sakte skaller av og folket føler intenst hat mot lederene og føler de har mistet sine barn , ektefeller og foreldre i en krig basert på løgn, holder det ikke med en billig medalje. America vil se mye raseri, mye psykisk sykdom, økt kriminalitet, økt alkohol of dopmissbruk, økt opprør, økt arbeidsledighet og økt rekrutering til gjenger (hvem passer bedre inn i Ms-13 enn en mentalt fucked mann uten moralske grenser og med god våpenkunnskap.Det snakkes også om at gjenger sender sine medlemmer nettopp for at de skal få denne treningen). Senvirkningene og ringvirkningene vil være omfattende. Krigen i Usa er ikke på langt nær over.Amerikanske soldater drept: 4.284
http://www.antiwar.com/casualties/
Irakiske stridende og ikke-stridende drept: mellom 90.000-100.000.
http://www.iraqbodycount.org/

No comments:

Post a Comment